24 ΩΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τσερέπας - Νταβέλης συνέταιροι για τις μάσκες

Τσερέπας - Νταβέλης συνέταιροι για τις μάσκες



Συνέταιροι στη μονάδα παραγωγής μασκών, που θα λειτουργήσει στη Λάρισα είναι ο ιδιοκτήτης της Lariplast Γιάννης Τσερέπας και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ και ιδιοκτήτης του Animus Αχιλλέας Νταβέλης. 
Η μονάδα, που έχει ήδη εγκατασταθεί στο υπόγειο της Lariplast, έχει ήδη αδειοδοτηθεί όπως ανακοίνωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα.
Στη σύλληψη της ιδέας και στην αγορά των μηχανημάτων από την Κίνα αναφέρεται δημοσίευμα του protagon.gr το οποίο έχει ως εξής:
"Πριν ακριβώς 40 μέρες έγινε στην Κίνα μια δημοπρασία. Ενα εξειδικευμένο εργοστάσιο μηχανολογικού εξοπλισμού είχε έτοιμες τρεις ολοκληρωμένες γραμμές αυτοματοποιημένης παραγωγής υγειονομικών μασκών.
Οι καινούργιες μηχανές υπήρχαν μεν ετοιμοπαράδοτες στο κινέζικο εργοστάσιο, αλλά η παγκόσμια υγειονομική και επιχειρηματική κοινότητα δεν είχε συνειδητοποιήσει την τερατώδη ζήτηση για μάσκες που θα προέκυπτε στον πλανήτη τις αμέσως επόμενες βδομάδες, ως απότοκο της συνειδητοποίησης ότι ο κορονοϊός είχε έρθει για να μείνει.
Στην παγκόσμια ηλεκτρονική δημοπρασία εκείνης της μέρας, έγινε στα γρήγορα ένα χτύπημα από μια άγνωστη εταιρεία που ξεφύτρωσε από το πουθενά, η οποία είχε έδρα μια επίσης άγνωστη πόλη κάπου στην Ευρώπη.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων Βιομηχανιών Αχιλλέας Νταβέλης και ο αντιπρόεδρος του ίδιου συνδέσμου Γιάννης Τσερέπας.
Ο κ. Νταβέλης ως πρόεδρος του Ομίλου Animus (το πασίγνωστο κέντρο αποκατάστασης, την πολυκλινική «Κυανούς Σταυρός» και πολυιατρεία), κατάλαβε την πελώρια ζήτηση για μάσκες που ερχόταν, όταν όλοι οι υπόλοιποι χαζεύαμε στην τηλεόραση κάτι αλλόκοτο που γινόταν στην Κίνα με κάποιον άγνωστο ιό που έμοιαζε με γρίπη.
Ο κ. Τσερέπας, ιδιοκτήτης της πασίγνωστης Lariplast, ήξερε από μηχανήματα και οργάνωση βιομηχανικής παραγωγής. Εβαλαν από 1,5 εκατομμύριο και άρχισαν να ψάχνουν. Η έρευνα τους οδήγησε στην Κίνα, την μοναδική χώρα παγκοσμίως που παρήγαγε υγειονομικές μάσκες, αλλά και τον μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή τους.
Η Lariplast είναι μία βιομηχανία πλαστικών μίας χρήσης για τρόφιμα η οποία εξάγει
 τα προϊόντα της σε 20 χώρες, και απασχολεί 150 άτομα προσωπικό, 120 στην
 Ελλάδα και 30 στο εργοστάσιο που διατηρεί στη Γαλλία. 
Περιττό να πω ότι τα γραφειοκρατικά ζητήματα, με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, διευθετήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΠΟΥ ΑΜΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ .

Ο Πρόεδρος της Lariplast, Γιάννης ΤσερέπαςΝα τονίσω ότι το συγκεκριμένο
 εγχείρημα είναι με ίδια κεφάλαια, χωρίς κανενός είδους επιδότηση» ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο
 ΙΔΙΟΣ.
ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2019 ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Η ΟΠΟΙΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.
Η οικολογική τάση έχει μπερδέψει πολύ τα πράγματα και κρατά σε ομηρία τον 
επιχειρηματικό κόσμο.Δυστυχώς στη νομοθεσία συναντιέται η οικονομία με την πολιτική και η
 πολιτική πολλές φορές  είναι ασαφής ή καταργεί χωρίς να προτείνει άλλες λύσεις
 δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει. ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΕ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ .
Η επένδυση -αν αποφασίσετε να γίνει- έχει ενταχθεί σε αναπτυξιακό νόμο για τη χρηματοδότησή της;
Θεωρητικά ναι, αλλά στην πράξη η επιδότηση αυτή μόνο κίνητρο δεν είναι.  Κίνητρα για επενδύσεις   ουσιαστικά δεν υπάρχουν. Επιδοτήσεις υπάρχουν θεωρητικά, αλλά γίνονται με συμψηφισμό φορολογίας, ο οποίος πραγματοποιείται σε βάθος πενταετίας. Η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει φόρους καθυστερεί και εγκρίνει την επένδυση μετά από 3 χρόνια και θα την συμψηφίσει μέχρι μια πενταετία αργότερα. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ .
Την  άνοιξη του 2018 το fund DECA Investments απέκτησε  στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, έναντι 5,4 εκατ. ευρώ,  με στόχο τη χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού προγράμματος της Lariplast. ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ DECA INVESTMENTS ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

Αχιλλέας Νταβέλης Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ :

O Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας για δεύτερη θητεία, ψηφισμένος από την ολομέλεια των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών, ο Αχιλλέας Νταβέλης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ιατρικής αποκατάστασης ANIMUS, αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα και στην κατασκευή μασκών. 


Μάσκες, σκάνδαλο: Ποιος ο Αχιλλέας Νταβέλης που προωθεί ο Μητσοτάκης. Ποια η σχέση με Μπακογιάννη.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την επένδυση.
Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσιόδρα, λίγες μέρες πιο πριν,όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά κρινόταν περίπου έως και επικίνδυνη. Ενώ η αναγκαστική χρήση της, θα υποχρεώνει τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.
Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σαν να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.
Και τα γραφειοκρατικά ζητήματα, με την συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, διευθετήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ.
Σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μπίζνας, σύμφωνα με δηλώσεις του επιχειρηματία, το εργοστάσιο μπορεί να κατασκευάζει εννιά εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπολογίστε τώρα πως η αναγκαστική χρήση μάσκας, θα υποχρεώνει (σύμφωνα με επιστήμονες) τον κάθε πολίτη να αλλάζει τρεις μάσκες την μέρα.
Τι συνέβη ξαφνικά; Πώς ένας επιχειρηματίας-ορθοδοντικός από τη Λάρισα, εμφανίζεται ως ο σωτήρας της χώρας γιατί κάνει μάσκες τις οποίες προμηθευόμαστε έτσι κι αλλιώς από την Κίνα και άλλες χώρες με ελάχιστα λεπτά;
Μια μικρή έρευνα, αποδεικνύει πως ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη εγκαινίασε το Κέντρο Αποκατάστασης που κατασκεύασε στη Λάρισα, ενώ δημοσιεύματα προεκλογικά των ήθελαν να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η DECA Investments 

ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΥΤΗ ?

H εταιρεία DECA Investments , αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar(“Diorama” ή “Fund”), (κύριος μέτοχος είναι ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος) ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την τρίτη επένδυση του Fund: μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή, στην εταιρεία InternetQ Group Limited (“InternetQ” ή “Εταιρεία”) μέσω μίας από τις μητρικές εταιρείες της InternetQ έναντι € 12 εκατομμυρίων. Ταυτόχρονα με την επένδυση η μητρική εταιρεία θα επενδύσει τα κεφάλαια στην InternetQ μέσω αύξησης κεφαλαίου.
Τι είναι τo Diorama Investments Sicar (κύριος μέτοχος είναι ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος)
To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund €135 εκατομμυρίων το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.
Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). Η διαχείρισή του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό το σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Η επένδυση έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Equity Facility for Growth το οποίο ιδρύθηκε μέσω του κανονισμού (EU) No 1287/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ιδρύοντας το Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (COSME) (2014-2020).
Η επένδυση έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου για Στρατηγικές Επενδύσεις, ενός από τους πυλώνες του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ (2006 - 2014 ). ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ .
H Deca αποτελεί αποκλειστικό διαχειριστή του Diorama Investments Sicar, fund 135 εκατ. ευρώ που ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το 2014 και επενδυτές του είναι διακεκριμένοι Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και θεσμικοί επενδυτές (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης).
Η Deca Investments έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στη βιομηχανία πλαστικών Lariplast, στην εταιρεία παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών Atlas Tapes, στη βιομηχανία ντοματοειδών Damavand, στην InternetQ, στη Viva Wallet, στην εταιρεία ειδών ένδυσης και αξεσουάρ Axel, στην Adam Pack κ.α.
ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ Η DECA Investments ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ LARIPLAST ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ .